pientereburgers

Pientere burgers … burgers die zich informeren. Hier ben je aan het juiste adres.

 

Herinrichting Rotselaar - Vakenstraat (en zijstraten)

Zondag 28 oktober 2018 kwamen een aantal buurtbewoners bij elkaar. Ze bespraken de plannen voor de rioleringswerken en herinrichting van de Vakenstraat (en zijstraten), Steenweg op Gelrode, Kleistraat en Vijverstraat.
Ze noemen zich Wakkere Burgers, want aan slimme inzichten en tips en advies was er geen gebrek.

De buren maken zich zorgen over de gebrekkige, verwarrende of soms tegenstrijdige informatie. Ook met de officiële termijn van 30 dagen plannen inkijken, nam de gemeente een loopje. De buren hopen het College voor Burgemeester en Schepenen en ook Infra te overtuigen om een nieuwe ‘verse start’ te maken. Zo krijgt de buurt echt de wettelijke 30 dagen om zich goed te informeren over de plannen.

Het gloednieuwe buurtcomité Vaekenhoek start een petitie op. Ze willen een meer open communicatie en zo snel mogelijk een nieuwe infovergadering. Je kan deze petitie mee ondertekenen tot en met 7 november 2018 bij Brood & Banket Van Praet, Apotheek Daenen, Hairdesign Knippo Vero, Broodjeszaak ’t Heikantje, …

(meer info via vaekenhoek@gmail.com)

Inwoners kunnen standpunten of opmerkingen over herinrichtingswerken kenbaar maken. Dit moet gebeuren volgens een bepaalde procedure, nl. via een ‘bezwaarschrift’.

Opgelet, een bezwaarschrift moet je ofwel aangetekend versturen of afgeven op de het Administratief Centrum (Provinciebaan 20) maar vraag dan wel een ontvangstbewijs. Doe dit ten laatste op zaterdag 10 november 2018. Anders is je werk een maat voor niets.

De Wakkere Burgers helpen je ook graag vooruit. Spring even bij hen binnen of drop je bezwaarschrift bij één van hen in de brievenbus. Doe dit dan wel tegen ten laatste donderdag 8 november.

Alle slimme argumenten van onze Wakkere Burgers hebben we ook al in een aantal bezwaarschriften omgezet. Je kan ze gebruiken om te zien hoe het moet. Maar het staat je natuurlijk ook vrij om deze voorbeelden zelf te gebruiken en in te dienen.

Heb je vragen of wil je graag op de hoogte blijven?
Annemie Hemelaers 0494/ 71 81 01

Of via e-mail: Trees De Bruyne trees@rotselaaranders.be. We mailen jou alleen over dit onderwerp en uitschrijven kan makkelijk.

Ook via onze website proberen we zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Dat bespaart alvast een hoop papier.

Succes aan alle Wakkere Burgers.

Annemie, Julie, Wim, Jan, Bram, Jeroen en Trees

 

%d bloggers liken dit: