Kleuterschool Werchter krijgt nieuw gebouw

De kleuterschool in Werchter verhuist binnen enkele jaren naar de Bolsstraat, achter de lagere school. Er wordt een splinternieuw gebouw neergezet waar in de toekomst 150 kleuters terecht zullen kunnen.

Vandaag is er in de bestaande infrastructuur maar plaats voor 90 kleuters. Vanuit anders┬ázijn we bijzonder blij met deze beslissing. “Dit is echt goed nieuws voor Werchter. Op die manier zullen alle kleuters van Werchter in de toekomst in hun eigen dorp naar school kunnen gaan.”, aldus gemeenteraadslid Ingrid Van Steenberge.

“We werken vanuit de oppositie al jaren aan dit dossier.”, zegt fractieleider Jeroen Janssens. “Toen we in 2015 met een uitgebreide wetenschappelijke studie aantoonden dat er plaatstekort dreigde, veegde het gemeentebestuur dat nog onder tafel. Toen we dit voorjaar (2016) een plaatsbezoek afdwongen en samen met de schepen vaststelden dat er overal schimmel op de muren van de kleuterschool stond, werd dat geminimaliseerd. En toen we voorstelden om een nieuw schoolgebouw te zetten werd dat afgedaan als onrealistisch. Maar ons werk heeft geloond. Ik ben blij dat we op deze nagel zijn blijven kloppen en dat het gemeentebestuur ons uiteindelijk toch gevolgd is.”

“We zijn wel enorm veel tijd verloren en dat is jammer. Het gemeentebestuur had dit probleem al veel langer zelf ter harte moeten nemen.”, stelt Ingrid Van Steenberge. “Bovendien schuift het gemeentebestuur de bouw en de rekening door naar de volgende legislatuur. Zo is het natuurlijk makkelijk.”

Author: andersrotselaar

Share This Post On

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: