Groene plekjes

Een aantal inwoners van Werchter zijn onlangs een petitie gestart om in hun dorp een groene zone te behouden. Tussen zaal De Wal en de gemeenteschool ligt een verborgen groene strook. Dat stukje natuur is bedreigd door de bouwplannen van een nieuw school en sociale woningen. Toch kan deze zone een fijne ontmoetingsplek worden voor kinderen van de school, de buren en de nieuwe bewoners van de sociale woningen. Een buurtpetitie opzetten om dit groen in ons dorp te behouden vinden wij een prima idee!

Kleine groene zones in elke dorpskern zijn belangrijk. Kinderen spelen er samen buiten en mensen zitten er samen op een bankje. Het zijn echt ontmoetingsplekken. Een goed onderhoud van deze plekken is belangrijk. Hier hoort ook een regelmatig leegmaken van de vuilnisbakken bij. Laat het ons beter doen dan bij het Waterdraakje (speelbos in Wezemaal). Na de opening enkele jaren geleden verkommerde het helemaal.

‘Groene plekjes’ zorgen ervoor dat mensen van alle leeftijden elkaar tegenkomen, elkaar leren kennen en hun buurt levend houden. Zo blijven Werchter, Rotselaar, Heikant en Wezemaal vier ontzettend fijne dorpen.

Author: andersrotselaar

Share This Post On

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: