Goesting in Wezemaal

Waar heeft anders in Wezemaal voor geijverd?

  • Een veilige steenweg door het dorp

  • Straatverlichting terug aan in het weekend

  • Een modern containerpark

  • Een veilige steenweg door het dorp

Verkeersveiligheid is een topprioriteit in Wezemaal. Al meer dan 20 jaar wordt er niets gedaan om de veiligheid van fietsers en voetgangers in ons dorp te verbeteren: waarom onderneemt de gemeente geen actie? Is een veilige steenweg echt een concreet plan of blijft het bij een loze belofte?

Tim Wagendorp: “Dat het hier om een gewestweg gaat is geen excuus om bij de pakken te blijven zitten. Lijn duidelijk het fietspad af ter hoogte van school De Rank; treedt kordaat op tegen foutparkeerders en trek de zebrapaden door. Dat zijn goedkope en haalbare acties”. anders zette de voorbije jaren een veilig en vlot verkeer in Wezemaal hoog op de agenda. anders geeft prioriteit aan verkeersveiligheid van de schoolomgeving en vraagt èchte inspraak van alle betrokkenen bij de plannen voor een nieuwe steenweg.

Lees meer op https://andersrotselaar.com/een-veilige-steenweg-door-het-dorp/

  • Straatverlichting terug aan in het week-end

De beslissing om zonder boe of ba het licht uit te doen na middernacht was ronduit gevaarlijk.

Annemie Hemelaers: “Zo’n beslissing neem je niet zonder veilige fietspaden aan te leggen. Door het brede protest en duidelijke argumenten van anders tegen die maatregel paste de gemeente de beslissing aan en brandt – alvast in het weekend – de lamp terug. Hierin maakten wij met anders het verschil

Lees ons dossier https://andersrotselaar.com/straatverlichting-terug-aan-in-het-weekend/

 

  • Een modern containerpark

Vele burgers bezoeken het containerpark vaak en daar zijn we oprecht trots op. De intercommunale Ecowerf zamelt in en de vervuiler betaalt. Alles prima dan? Neen, toch niet. De manier waarop onze gemeente omgaat met afval is achterhaald. Ons dorp mist ambitie en echte kansen om duurzaam om te gaan met afval en materialen. Waarom zien we het containerpark niet als een materialenbibliotheek waar je geld geeft voor afval, maar waar je ook beloond wordt voor waardevolle grondstoffen? Waarom moet je betalen voor de afvoer van snoeiafval, terwijl je niets krijgt voor jouw waardevolle schroot? Bij de schroothandelaar krijg je toch ook geld voor je oud ijzer en ander metalen?” vraagt Kurt De Backer zich af.

anders pleitte herhaaldelijk bij de gemeente voor een modern containerpark waar ook tips worden gegeven over het hergebruik van materialen en het delen van allerlei werktuigen.

Lees ons dossier https://andersrotselaar.com/een-modern-containerpark/

 

Author: andersrotselaar

Share This Post On

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: