De toekomst van de NMBS-stopplaats Wezemaal

De toekomst van de station Wezemaal

Het hangt al een aantal jaren in de lucht: de gemeente heeft plannen voor een verhuis van het treinstation van Wezemaal naar een zone achter de Danone-site in Rotselaar-centrum. De gemeente beslist zoiets niet in haar eentje: dit gebeurt in samenspraak met de NMBS-groep, De Lijn, de provincie en de Vlaamse overheid.

De inwoners hebben op dit moment geen info. De gemeente schiet hierin tekort. anders vindt dat je niet pas informeert als de beslissing al is gevallen maar ook vooraf. Zowel voor elke inwoner als voor mensen die plannen om een huis te kopen vlakbij de huidige stopplaats. Die dreigen nu een grote investering te doen op basis van foute informatie.

Als het station blijft waar ze vandaag is, pas dan het station aan voor rolstoelgebruikers. Dat is op dit moment niet zo. Tussen de trein en het perron is er een groot hoogteverschil. Heel wat mensen die richting Aarschot sporen, geraken hierdoor moeilijk ingestapt. Ons station moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor rolstoelgebruikers.

Author: andersrotselaar

Share This Post On

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: